Tietoja minusta

Hei!

Olen Ville Autio ja työskentelen tällä hetkellä Centria Ammattikorkeakoulussa kehitysinsinöörinä. Lisäksi toimin Mediaholvi Osk hallituksen puheenjohtajana. Pidän uusien asioiden ja teknologioiden opettelemisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta.

Osaaminen

Aloitin työni nykyisen työni Centria Ammattikorkeakoulussa vuonna 2005. Heti alusta lähtien ohjelmoin mobiili-, web- ja palvelinsovelluksia. Mobiilialustana oli alkuaikoina Windows Mobile mutta viime aikoina olen siirtynyt Windows Phone ja Android alustoille.

PHP ja ASP.Net ympäristöt palvelimineen ovat myös tulleet tutuksi. Tämä blogi pyöri alkuaikoina itse tekemälläni blogi/julkaisualustalla. Jonka olen myöhemmin vaihtanut yleisempään WordPressiin.

WordPressin muokkaaminen ja teemojen sekä laajennusten teko on omaan ratkaisuun verrattuna paljon helpompaa.

Harrastukset

Olen harrastanut itsepuolustusta vuodesta 1998 asti vaihtelevasti ja tällä hetkellä minulla on violetti vyö korealaisesta Han Moo Do:sta.

Keväällä 2008 innostuin tosissani pelien kehittämisestä. Siitä alkaen olenkin lukenut valtavasti pelien suunnittelusta ja ohjelmoinnista, lähinnä Unity3D-alustalle. Aikaisemmin olen luonut omia modeja myös Unreal Engine:llä ja UDK:lla.

Centrialla olen tuottanut Pelipaja-projekteja vuodesta 2008. Aloitimme liian vaikealla co-op-puzzlella mutta jo 2010 teimme rahoitetun Kalajoki Times seikkailupelin.

Syksyllä 2013 olin mukana perustamassa Mediaholvi nimistä osuuskuntaa.